כיצד בוחרים גריל גז
כיצד בוחרים גריל גז
זה לא סוד שאנחנו אוהבים לעשות על האש , לא סתם קוראים לחג העצמאות חג המנגל.
אז למה גריל גז? גריל גז מתאים מאד לבישול הביתי הוא נוח לתפעול (הצתה אלקטרונית)
קל מאד לניקוי ואין צורך להעמיס עליו פחמים , בגריל גז ניתן לבשל עם מכסה סגור, דבר
הנותן מקסימום צלייה ומעט מאד עשן.
כיום רובנו שואלים איזה גריל גז לרכוש?
בGRILLTOWN יש אולם תצוגה גדול של גרילים עם יועצים מומחים ומחירים ללא מתחרים.
אז מהם הפרמטרים החשובים בבחירת גריל גז?
1.BTU של גריל גז -(ראשי תיבות של British Thermal Units - פרושו "יחידות תרמיות בריטיות") מציין יחידת מידה לחום ואנרגיה הדרושה לחימום 1פאונד של מים (כ- 0.45 קילוגרם) במעלת פרנהייט אחת (0.56 מעלות צלזיוס)
בדיקה של כמות הBTU לעומת גודל משטח הצלייה, כדאי לקבל חום אחיד ומספיק לצלייה טובה ואיכותית. החישוב מתבצע בצורה הבאה:
על כל אחד ס"מ שטח צלייה צריך כ18 BTU עוצמה. חשוב להבין כי BTU לא בהכרח פירושו גריל חזק יותר או טוב יותר, BTU הינו צריכת הגז של הגריל בלבד!
2. המבערים של גריל גז - המבער מהווה את הבסיס לכל גריל גז ומשמש בעצם כמנוע לגריל
ישנם מספר סוגי מבערים : מבערי נירוסטה, מבערים יצוקים, מבערי פח והטכנולוגיה החדישה אינפרא אדום. המבערים הטובים ביותר והעמידים ביותר הינם מבערי נירוסטה. חשוב לציין שמבערי אינפרא אדום חזקים במיוחד ולכן טובים בעיקר לצלייה סופית והשחמה ועלולים לשרוף את הבשר במהירות.
ישנה חשיבות גם לכמות המבערים , לעיתים רוצים לצלות בשר ללא מגע חום ישיר ולכן מבער מתחת לבשר יכול להיות פתרון מצויין . ככלל , שליטה על כל מבער בכפתור נפרד תקל על תהליך הצלייה והתוצאות הרצויות.
3. פיזור חום על המשטח - ישנה חשיבות שהחום יהיה אחיד לאורך כל המשטח גם בקצוות . כיום ישנם שתי שיטות עיקריות לפיזור החום :
- ברזל יצוק קולט את חום האש ולבסוף פולט את החום וזה יעיל לשמירת חום אחיד
- שיטת המשולשים - מרבית החברות המתקדמות משתמשות בשיטה זו צורת משולש קולטת בדפנות את החום ומשגרת אותו בצורה ישירה למעלה
4.רשתות הגריל - ישנם שלושה סוגי רשתות . רשת עשויה יציקת ברזל מצופה פורצלן
הרשת מוליכה את האש בצורה מצוינת וקלה לניקוי .
ישנה רשת עשויה יציקת ברזל בציפוי נירוסטה – רשת עמידה מאד ומחזיקה לטווח ארוך
קיימת גם רשת מצופה אמייל – מדמה את רשת המחבתות , הברזל והיצוק מאד כבד ונוח לצלות עלייה אבל קשה מאד לנקות אותה.
חשוב לציין כי מלבד סוג הרשת המרחק שלה מן המבערים הוא חשוב לא פחות , אנחנו לא רוצים שהאש תשרוף את הבשר.
5. חומר ממנו עשוי הגריל - כמו בכל דבר קיימות איכויותת שונות של הנירוסטה, דגם 304 נחשב לטוב ביותר .חומר טוב יבטיח אריכות ימים לגריל בחצר וכמובן צלייה איכותית יותר.
6.ניקיון – ניקיון גריל גז פשוט מאד ואינו מצריך עבודה קשה כמו בגריל פחם.
רוב החלקים ניתן לפרוק וקל מאד לנקות את המגשים שמרכזים את השומן.
מאד מומלץ אחרי כל בישול לכסות את הגריל ולהגן עליו מהשמש וצבירת אבק.
ישנה גם חשיבות לניקוז שומנים בגריל. עלינו לוודא שקיימת בגריל אפשרות לרוקן את השומנים על ידי החלפת קעריות חד פעמיות או לכל הפחות אפשרות לבצע נקיון בקלות בעת הצורך.
7. אחריות ושירות – אז בדקנו ובחרנו גריל שמתאים לצרכים שלנו אבל לא פחות חשוב לדעת מי נותן אחריות במקרה של תקלה או בעיה.
אצלנו בחברת גריל טאון חשוב עניין הבטיחות לכן גריל טאון מעסיקה צוותים מקצועיים ומוסמכים אשר יבצעו בדיקה ויתקינו את הגריל אותו רכשתם.
לחצו לבחירת גריל גז